Mama i tata od formata: “Želimo omogućiti psihološku podršku za roditelje”

Udruga Zajednica – stručnost i multidisciplinarnost iz Pleternice u partnerstvu s Gradom Pleternica, Hrvatskom knjižnicom i čitaonicom Pleternica, Gradskom knjižnicom Požega i Gradskom knjižnicom Pakrac od rujna 2021. do lipnja 2022. provodi projekt psihološke podrške za parove i roditelje namijenjen svima koji žele nešto saznati o osobnom osnaživanju u partnerskim odnosima i odgajanju djece. Projekt provode tri psihologinje Barica Urh, mag.psih., Nataša Major, prof.psih. i Magdalena Živković, dipl.psih.

– Tijekom trajanja projekta održana su u knjižnicama u Pakracu, Požegi i Pleternici po tri predavanja na teme suočavanja sa životnim izazovima i teškim emocijama, boljeg razumijevanja svog djeteta te važnosti partnerskih odnosa u odgajanju djece.

Iste će teme biti predstavljene i u pratećem priručniku koji će do kraja provedbe projekta biti besplatno dostupan u elektronskoj formi široj javnosti – ističe Magdalena Živković koja je i predavač na zadnjem predavanju.

Važan dio projekta je besplatno psihološko savjetovanje dostupno jednom mjesečno, od studenog 2021. do lipnja 2022., u sva tri grada:
– prvi ponedjeljak u mjesecu od 16 – do 20 sati u Požegi u Agenciji za psihologijske usluge MOZAIK,
– prva srijeda u mjesecu od 16 do 20 sati u Pleternici u Centru udruga
– prvi četvrtak u mjesecu od 16 do 20 sati u Pakracu u Gradskoj knjižnici Pakrac.

Zbog epidemioloških mjera otvorena je mogućnost i online savjetovanja.

– Za savjetovanje se možete najaviti direktno na kontakte psihologinja dostupne na ovoj poveznici. Potražiti pomoć stručnjaka kako bi umirili emocije, razbistrili um i mudrije odlučivali, korak je u smjeru osnaživanja sebe i svojih bližnjih, a projekt je osmišljen upravo zato da nam to bude dostupnije – zaključuje.

Sve ažurne informacije o projektu možete naći na Facebook profilu projekta

 

​​​​​​​