Via Dinarica i izložba slika Planine

Pozivamo Vas na prezentaciju planinarskog puta Via Dinarica koje će održati Alan Čaplar, autor i urednik brojnih planinarskih knjiga, i otvorenje izložbe slika Planine pleterničkog planinara Dragutina Kepića.

Via Dinarica je put namijenjen planinarima, biciklistima i drugim izletnicima koji posjećuju Dinaride kao turisti, ali istodobno i platforma za razvoj i unaprjeđenje životnih i radnih uvjeta za ljude koji u Dinaridima žive. O tome putu govorit će nam Alan Čaplar, autor i urednik brojnih planinarskih knjiga, planinarski vodič, a ujedno i predsjednik udruge Via Dinarica Croatica koja za cilj ima razvijanje i promicanje planinskog turizma na području Dinarida.

Uz prezentaciju Alana Čaplara otvorit ćemo i izložbu slika pleterničkog planinara Dragutina Kepića, člana HPD-a Klikun Pleternica. Dragutin Kepić putem umjetničkih slika vodi nas na različite planinske lokacije u Hrvatskoj te tehnikom tuša i pastele prenosi nam dijelove svoga planinarskog puta.

 

Predstavljanje rute Via Dinarica i otvorenje izložbe slika Planine održat će se u petak, 22. ožujka 2019., u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica u 18 sati.

 

Veselimo se Vašem dolasku!

 

Pozivnica_Kepic