Još jedan Knjignik - piknik s knjigama nam se bliži!

I u kolovozu naše aktivnosti u programu Knjignika – piknika s knjigama se nastavljaju!

 

Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica i ove godine provodi program Knjignik – piknik s knjigama, s ciljem poticanja razvoja publike u kulturi, a za provedbu programa financijsku podršku osiguralo je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske te se organizira i uz podršku Grada Pleternice i Turističke zajednice Grada Pleternice. U programu Knjignika, kulturu donosimo u vanjski prostor, u neformalno okruženje, i na ovaj način knjige, čitanje te ostale vidove kulture približavamo publici, ali i prolaznicima.

Ovoga puta očekuju nas aktivnosti tijekom cijelog dana, na različitim lokacijama. U dopodnevnim satima očekuje nas druženje s dječjim spisateljicom Željkom Horvat-Vukeljom, autoricom brojnih slikovnica od kojih su neki naslovi i u lektiri u početnim razredima! Druženje sa Željkom Horvat - Vukeljom održat će se u 10 sati u dvorištu Dječjeg vrtića Tratinčica Pleternica za djecu predškolske dobi i nižih razreda osnovne škole!

U 17 sati, u gradskom parku u Pleternici, održat će se kviz znanja iz područja književnosti, zavičaja i opće kulture za mlade, a učenike viših razreda osnovne škole i srednjoškolce,  uz druženje i razgovor o knjigama.

Navečer, u 20 sati u petak, 21. kolovoza 2020., na Trgu bećarca odrasli će moći uživati u  predstavi Krtice, u izvedbi Kerekesh Teatra iz Varaždina.  

Ovim putem molimo posjetitelje da se zbog virusa Covid-19 pridržavaju propisanih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, održavaju dovoljan razmak te ne dolaze ukoliko imaju neke od simptoma bolesti. Knjižnica će obilježiti sjedeća mjesta kako na tribinama na Trgu bećarca tako i u dječjem programu, osigurati dezinfekcijsko sredstvo za ruke, a posjetitelje molimo da prilikom dolaska na aktivnosti ispune potrebnu evidenciju o sudjelovanju na ovom kulturnom događanju.

 

Veselimo se susretu!