KNJIGNIK – piknik s knjigama

Još jednom Hrvatska knjižnica i čitaonica izlazi izvan svojih zidova i odlazi u prirodu, na piknik uz knjigu, na Knjignik! Knjignik, odnosno piknik uz knjigu je projekt u području razvoja publike u kulturi, povećanju angažirane publike, usmjeren na sve generacije te pruža različite sadržaje kako bi sve dobne skupine mogle pronaći nešto za sebe, a održava se uz potporu Ministarstva kulture, te podršku Grada Pleternice i Turističke zajednice grada Pleternice.

Knjignik u lipnju očekuje nas na livadi na pletrničkom hipodromu u petak, 21. lipnja 2019. podijeljen u dva vremenska termina, a možemo reći da će se i protegnuti na cijeli dan te ćete knjigu moći naći u bilo koje vrijeme vani, u prirodi, na livadi! Uz knjigu i druženje upravo na Međunarodnom konjičkom turniru posjetitelji će se moći osvrnuti i na ljepotu i bogatstvo tradicije i baštine u LIDAS-u.

U dopodnevnim satima, od 9 do 11, očekuje nas druženje za djecu i roditelje, uz slikovnice, igre, priče, kviz, a sve ćemo upotpuniti kazališnom predstavom Mjesto za dvoje Gradskog kazališta Požega u 10,00sati.

U poslijepodnevnim satima očekuje nas program za odrasle. Od 18 sati družimo se uz poeziju, uz stihove i glazbu te će si posjetitelji za ove vruće ljetnje dane moći "ugrabiti" zbirku poezije i ponijeti sa sobom. Stihove će čitati naši lokalni pjesnici te se i posjetitelji mogu priključiti svojim izričajima ili interpretacijom stihova. Na livadi, na dekama, uz poeziju i vino, vjerujem da ćemo uživati u druženju!

U 20 sati očekuje nas susret s autorom, s blogerom, satiričarem i komentatorom svakodnevice, Jadrankom Hodakom, poznatijem pod imenom Bloger Krule. S ovim susretom okrećemo se i novim načinima izričaja putem društvenih mreža i web alata koji su danas jedan od načina kako osobne komunikacije, tako i javne. Uz razgovor o društvenim mrežama, o pisanju, o kulturi, očekuje nas jedna zabavna večer.

U prirodi uživajmo i u lipnju u predstavama za djecu, u poeziji, slikovnicama, ali i zabavnom druženju!