Knjignik – piknik s knjigama – najava

Knjignik2020_1DIO

Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica organizira prvi ovogodišnji Knjignik – piknik s knjigama. Knjignik je manifestacija Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica koju financijski podržava Ministarstvo kulture, a organizira se i uz podršku Grada Pleternice i Turističke zajednice Grada Pleternica.  
 

Prvi Knjignik održat će se 19. lipnja 2020. na dvije lokacije, na Trgu bećarca i na šetalištu pored Orljave prema Maloj hidroelektrani.

U 18 sati počinje program za djecu na Trgu bećarca i to dječjom predstavom osječkog kazališta Teatar To Go pod nazivom Botaničari, a nakon toga slijedi obiteljski kviz znanja iz priča, bajki i dječje kulture.
Djeca će imati i mogućnost sudjelovanja u raznim radionicama i pričaonicama.


U isto vrijeme, od 18 sati, na šetalištu pored Orljave prema Maloj hidroelektrani održat će se druženje pjesnika i

zaljubljenika u poeziju.

U 20 sati program se nastavlja na Trgu bećarca uz stihove članova Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško – slavonske županije „Matko Peić“ te ćemo na kraju uživati u koncertu glazbenika Andrije Rudića iz Kutine i njegovim skladbama s albuma Tri metra od mora u ambijentalnoj verziji.

Prvi ovogodišnji Knjignik je i najava ljetnog programa u knjižnici, a očekuje nas još druženja tijekom ljeta, još Knjignika i aktivnosti i za djecu i za odrasle.

Pronađite nešto za sebe i pridružite nam se u petak!