Prvi ovogodišnji Knjignik – uz predstavu, pjesme i glazbu…

Prvi ovogodišnji Knjignik – piknik s knjigama, kao manifestaciju naše knjižnice podržalo je financijski Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a podršku u organizaciji pružili su i Grad Pleternica te Turistička zajednica Grada Pleternice.

 

Na m Knjigniku – pikniku s knjigama kulturu u našem gradu obogatili su svojim izvedbama glumci, pjesnici i glazbenici na Trgu bećarca.

Za djecu je izvedena kazališna predstava Teatra To Go iz Osijeka pod nazivom Botaničari, dok su se odrasli pjesnici družili uz Orljavu gdje je Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije predstavila svoja ostvarenja i u stihu i u slici. Sam kraj Knjignika je zbog lošeg vremena i kiše ipak održan u multimedijalnoj dvorani gdje su posjetitelji uživali u ambijentalnom ugođaju glazbenika Andrije Rudića iz Kutine.

 

Knjignik je i sama najava ljetnog programa u knjižnici koji je planiran u suradnji i s udrugom Društvo naša djeca Pleternica te njihovim projektom Svijet kroz dječje oči – 5. dio. Isto tako, u ljetnom programu nastavit ćemo i aktivnosti s odraslima kao i prethodnih godina koliko to bude dozvoljavala epidemiološka situacija. A očekuje nas i nastavak programa Knjignik, 3. srpnja, na Trgu bećarca.

 

Od 23. lipnja do 31. kolovoza knjižnica radi prema ljetnom radnom vremenu za korisnike – ponedjeljak, srijeda i petak od 8 do 15 sati, te utorak i četvrtak od 13 do 20 sati.