S bećarcem od malena

S bećarcem od malena novi je projekt naše knjižnice za koji smo dobili podršku Požeško-slavonske županije. Projekt  nas očekuje na proljeće, a bit će namijenjen djeci i roditeljima. Njime  ćemo obogatiti kulturni život najmlađih stanovnika našeg kraja te još jednom ukazati na postojanje kulturne baštine, na bećarac.

Projekt će potaknuti djecu na istraživanje i realizaciju vlastitih ideja temeljeno na baštini kako se ne bi prepustila zaboravu, kroz motive vezane uz bećarac i Slavoniju. Putem radionica za  djecu predškolskog  i  školskog uzrasta upoznat  ćemo se s  pojmom bećarca, značenjem riječi  te bećarcem kao glazbenim napjevom, a sve kroz igru, rimu i bojanke. S ovim projektom nastavit ćemo prošlogodišnje aktivnosti „male škole bećarca“ te omogućiti većem broju djece uz više aktivnosti upoznavanje sa zavičajem i njegovim bogatstvom.

Becarac1   Becarac 2

    ​​​

Kako je Grad Pleternica je 2013. godine zaštitio naziv Muzej bećarca i kao stratešku razvojnu aktivnost postavio uređenje Trga bećarca i uspostavu  interpretacijskog centra Muzej bećarca, u skladu s tim želimo doprinijeti  popularizaciji, očuvanju i prenošenju baštine na buduće generacije.

Dužnost nam je očuvati naslijeđe, a čuvanjem kulturne baštine iskazujemo poštovanje prema svima koji baštinu stoljećima grade.

Veselimo se početku projekta!