Nakon bogato ispunjenog ljeta, djelatnici HKČP spremni za nove radne pobjede

Tematika prošlotjednog sastanka djelatnika Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica s gradonačelnicom bila je usmjerena na izvještavanje o trenutnom stanju projekata i događaja u provedbi, ali i nadolazećih događaja koji su već u pripremi.

Vrijedni tim Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica marljivo radi na dovršavanju postojećih, ali i pripremi nadolazećih projekata koji su usmjereni svim stanovnicima s područja Grada Pleternice.

Prošle srijede održan je i posljednji Knjignik ove godine. Knjignik je namijenjen i djeci i starijima jer sadržava razne kazališne predstave i radionice, kvizova znanja za mlade te edukativna predavanja namijenjena odraslima.

Osim Knjignika, organiziran je i Piknik s knjigama, ali s naglaskom na čitanje, interpretiranje naslova knjiga kroz igru i druženje.

Ljeto je bilo posebno zanimljivo u Knjižnici jer su se svaki četvrtak tijekom srpnja i kolovoza održavale radionice za djecu od 3 do 10 godina. Radionice su uključivale čitanje bajki, edukativne igraonice za djecu sa svrhom njihovog emocionalnog, tjelesnog i društvenog razvoja te gledanje animiranih filmova za djecu.

Hrvatska knjižnica i čitaonica u Pleternici također vrijedno radi na približavanju djece tradicijskoj kulturi bećarca pa su tako tijekom srpnja i kolovoza svakog četvrtka vodili radionice o bećarcu. Djeca su na radionicama imala priliku usvojiti znanje o bećarcu te sudjelovati u smišljanju vlastitih bećaraca.