Svjedočanstvo Marina Restrepa u knjižnici: „Uvijek moramo biti svjesni našega pravog cilja“

Proteklog vikenda u našoj Knjižnici održano je svjedočanstvo koje će zasigurno biti zapamćeno. Snažno svjedočanstvo o boli, patnji, životu bez Boga te pokajanju i obraćenju.

Gost knjižnice bio je Marino Restrepo, osnivač katoličke misije Peregrinos del Amor (Hodočasnici ljubavi) koju je priznala i odobrila Nadbiskupija u Bogoti.

Marino Restrepo, rođen u Kolumbiji, nakon školovanja u Njemačkoj, nastanjuje se u Sjedinjenim Američkim državama gdje potpisuje ugovor s tvrtkom Sony Music iz New Yorka kao njezin ekskluzivni umjetnik. 33 godine je živio potpuno odvojen od Boga, usredotočen na slavu, sve do 1997. kada su ga oteli gerilci FARC-a. U zatočeništvu je bio šest mjeseci, tamo je doživio mnogo toga, a najvažnije od toga je bio njegov susret s Gospodinom.

-Ovakvu večer u mojoj karijeri nismo imali. Imati gospodina Marina, čovjeka patnje, duha i vjere, svjetski poznatog čovjeka u Gradu Pleternici , prvenstveno je velika čast i zadovoljstvo. Nadam se da ćemo ga dugo pamtiti, ali i on nas putujući svijetom.-izjavio je Franjo Novak, ravnatelj Hrvatske knjižnice i čitaonice u Pleternici.

-Ovo je jedan iskorak naše knjižnice jer se naš ravnatelj uvijek trudi biti u skladu s našim svetištem Gospe od Suza što je nama jako važno jer ako nemamo blagoslova odozgor uzalud nam sve ovo što radimo ovdje pod brdom. Knjižnica se trudi podržati sva ta nastojanja i organizirati sva događanja koja nas ljude više približavaju Onome gore.-izjavila je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.

Svim prisutnima obratio se i Marinko Markota naglašavajući značaj vjere i duhovnosti u čovjekovom životu nakon čega  je recitirao pjesmu „Molitva Gospi od suza“, autora i poznatog pjesnika Peje Šimića iz Zagreba.

-Uvijek moramo biti svjesni našega pravog cilja, a da bismo bili dobri, moramo biti hrabri da bismo opraštali, bili strpljivi, imali ljubavi, a samo hrabri odlaze u raj.- zaključio je Marino Rastrepo.