''Knjignik''

Naziv projekta:  ''Knjignik''

Nositelj projekta: Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica

Partner u projektu: Grad Pleternica, Turistička zajednica Grada Pleternice

Razdoblje provedbe projekta: 1. lipnja 2024. – 30. rujna 2024.

Davatelj sredstava: Ministarstvo kulture i medija

Ukupna vrijednost projekta: 1.273,75 eura

 

Organizirali smo program ''Knjignik'' s naglaskom na čitanje, interpretiranje naslova knjiga kroz igru i druženje i usvajanje novih kreativnih vještina. U terminu od srpnja do rujna organizirana su tri Knjignika.

Prvi ''Knjignik'' je održan je 12. srpnja na Trgu bećarca. Za mlade je organiziran kviz iz područja hrvatske književnosti. Za djecu je održana predstava ''Tratinčica i čudesna vrtićka krema'' u izvedbi Kazališta Prijatelj iz Zagreba. Nakon predstave organizirana je radionica za djecu. U programu za odrasle imali smo promociju knjige ''Ja, pa ja i opet ja!'' autorice Josipe Pavičić.

Drugi ''Knjignik'' održan je 9. kolovoza na Trgu bećarca. Za mlade je organiziran kviz iz područja hrvatske književnosti. Za djecu je održana predstava ''Priča o bljaksonima'' u izvedbi Kazališta Prijatelj iz Zagreba. Nakon predstave organizirane su radionica za djecu koje su vodili zaposlenici Knjižnice i članovi Udruge ''Osmjeh''. U programu za odrasle imali smo promociju zbirke pjesama ''Čovječe, prizemlji se'' autora Peje Šimića.

Treći i zadnji ''Knjignik'' održan je 6. rujna na Trgu bećarca.  Za mlade je organiziran kviz iz područja hrvatske književnosti dok su djeca imala priliku pogledati predstavu ''Pričanje priče : o čarobnim jabukama i živoj vodi'' u izvedbi Kazališta Virovitica. Nakon predstave na Trgu bećarca održane su radionice za djecu od strane Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica i Udruge ''Osmijeh''. U programu za odrasle održana je promocija putopisno predavanje i promocija knjige ''Ispod površine'' autora Damira Šanteka.