Nova godina prepuna sadržaja u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica

Iz godine u godinu, broj projekata Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica se povećava, a oni postojeći se sve više razvijaju i napreduju.

Čak sedam projekata za tekuću godinu Knjižnici je već odobreno, što od strane Ministarstva kulture i medija, a što od strane Požeško-slavonske županije. Sedam važnih projekata koji okupljaju velik broj djece i njihovih roditelja.

Jedan od najvažnijih projekata je ''Nabava stroja za čitanje'' koji financira Ministarstvo kulture i medija, a provodi se u partnerstvu s Gradom Pleternica, Udrugom slijepih ''Šestočka'' i Udrugom ''Osmjeh''.

Ovim projektom knjižnica je nabavila dva stroja za čitanje Easy Reader, uređaja za slijepe i slabovidne osobe, starije osobe i osobe s disleksijom koje ne mogu čitati standardni tisak.

Tijekom posjete knjižnici, gradonačelnica Marija Šarić obišla je i Zavičajnu zbirku koja je minulih dana pronašla svoje mjesto na policama knjižnice.

Tu je priliku iskoristio i ravnatelj knjižnice Franjo Novak kako bi izvijestio gradonačelnicu o trenutnom stanju izrade monografije.

Osim monografije, knjižnica se sprema izdati i nekoliko naslova od kojih će posebnu pažnju djece zaokupiti slikovnica koja će se uskoro naći na policama knjižnice.

Projekti koji će najviše razveseliti najmlađe stanovnike našega Grada, osim izdavanja slikovnice, zasigurno su Knjignik, Piknik s knjigama i Ljetni bećarac, koji su prošle godine iz događaja u događaj okupljali sve veći broj djece, a nastavljaju se i u ovoj godini sa još zanimljivijim sadržajem.

Nastavlja se i Veseli četvrtak koji će kroz cijelu godinu raznim radionicama razveseljavati naše mališane, ali i njihove roditelje. Radionice će uključivati čitanje bajki, edukativne igraonice za djecu sa svrhom njihovog emocionalnog, tjelesnog i društvenog razvoja te gledanje animiranih filmova za djecu.

Pratite  web i facebook stranicu Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica jer priprema još  mnoštvo raznih predavanja, izložbi i radionica.