Knjignik i Put po svijetu!

Na Trgu bećarca održana predstava za djecu i mlade ''Put po svijetu''

Treći ovogodišnji „Knjignik“ Hrvatska knjižnica i čitaonica u Pleternici organizirala je 8. rujna, a održan je na Trgu bećarca. Prigodnim pozdravnim riječima ovu manifestaciju je otvorila djelatnica Knjižnice Martina Pulpan. Djeca su imala priliku pogledati predstavu ''Put po svijetu“, u izvedbi razigranih članova Gradskog kazališta Beli Manastir, koji su oduševili mališane u pratnji njihovih roditelja. 

''Put po svijetu" avanturistička je priča za djecu i mlade puna doživljaja triju mališana koji na romobilu, sa svojim putujućim kazalištem, odlaze na put oko svijeta. Obilaskom raznih zemalja susreću se s Alibabom i Aladinom, indijanskim poglavicom ‘Bikom koji stoji’, Romeom i Julijom, karatašima, Billyjem Kidom. U 40 minuta igre mladi glumci su obišli sedam svjetskih zemalja i promijenili 12 kostima i uloga, uz popratne pjesme i zvučne efekte. 

Poruka predstave bila je da dječja mašta može pokrenuti brda i okrenuti svijet, a govori o važnosti pravoga prijateljstva. Projekti ''Knjignik'' i ''Ljeto u knjižnici'' su programi koje financira Ministarstvo kulture i medija, uz podršku Grada Pleternice. 

 

Tekst: I. Tomić

Foto: M. Pulpan