„PIKNIK S KNJIGAMA“

Prvi ovogodišnji „Piknik s knjigama“ Hrvatske knjižnice i čitaonice u Pleternici održat će se 28. lipnja (petak) na dvjema lokacijama. U programu za djecu na hipodromu mladi će, s početkom u 17.30 sati, imati ''Kvizomaniju'', kviz iz književnosti, Djeca će moći pogledati predstavu ''Kraljevna na zrnu graška'' u izvedbi kazališta ''Mala scena'' iz Zagreba, koja počinje u 18 sati. Predstava je participativnog karaktera, što znači da u njoj sudjeluju i djeca u većoj mjeri nego u klasičnim izvedbama.

U programu za odrasle u Knjižnici, s početkom u 19 sati, pjesnikinja Mira Šulc iz Jakšića predstavit će svoje zbirke pjesama ''U životnom vrtlogu'' i „ Šapat utihnulih vjetrova“ te zbirku za djecu „Klupko od snova“. Autorica od djetinjstva piše poeziju i član je Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije ''Matko Peić''. Više o njenoj poeziji možete saznati u petak dolaskom na pjesničku večer.
Treba napomenuti da je „Piknik s knjigama“ program koji potiče kulturu čitanja, a financijski ga podupire Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Organizira se i uz podršku Grada Pleternice i gradske Turističke zajednice.