''Tjedan za žene''

U Hrvatskoj knjižnici i čitaonici je 4. ožujka (ponedjeljak) likovnom radionicom Udruge „Osmjeh“ počeo Tjedan za žene. Ujedno je taj dan protekao bez zakasnine za predstavnice ljepšeg spola.

Članovi Udruge „Osmjeh“, za pomoć djeci s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju, su na otvorenju Tjedna za žene tijekom radionice iz projekta „Zaigraj u klubu osmjeh-faza II“ izrađivali cvijeće od kolažnog papira.

U utorak 5. ožujka održan je Kviz za žene. Kviz se sastojao od 20 pitanja različite tematike. Poslije kviza pročitani su odgovori, a zatim je proglašena pobjednica Maja Bešlić kojoj je uručena prigodna nagrada. Ostalim sudionicama ovoga natjecanja u znanju podijeljene su utješne nagrade, a nastavljeno je zajedničko druženje uz priču, osvježavajuće napitke i slatkiše.

U srijedu 6. ožujka bio je upis s besplatnom članarinom za nove članice i besplatno produljenje za istekle članarine.

U četvrtak 7. ožujka, s početkom u 17 sati održano je predavanje dipl. psih. Magdalene Živković „Kako se zauzeti za sebe“ . Za djecu je na „Veselom četvrtku“ organizirana kreativna radionica povodom Dana žena.

Završni dio programa „Tjedan za žene“ održan je u petak 8. ožujka na Međunarodni dan žena. Predstavnice ljepšeg spola provele su u ugodnom druženju i razgovoru. Uz knjigu i vino popričale su međusobno i s djelatnicama Knjižnice Martinom Pulpan i Rebekom Lombar o pročitanim knjigama. Preporučene su im i druge knjige koje su napisale žene, ili su o jakim i poznatim ženama. Među poznatim naslovima su „Sluškinje“, „Četrdeset pravila ljubavi“, „Dnevnik Anne Frank“, „Mlijeko i med“, „Jedi, moli, voli“, „Žene u znanosti“, „Žene koje trče s vukovima“ i dr.

 

Tekst: I. Tomić

Foto: I. Tomić, M. Pulpan