Večer ljubavne poezije ''Kaplja sna''

U Hrvatskoj knjižnici i čitaonici u Pleternici održana je u večernjim satima u povodu Valentinova večer ljubavne poezije „Kaplja sna“. Predvorje ove kulturne ustanove bilo je ispunjeno brojnim ljubiteljima stihova i tražilo se mjesto više. Ravnatelj prof. Franjo Novak je pozdravljajući nazočne izrazio zadovoljstvo što se  Knjižnica pridružila obilježavaju manifestacije Dani Matice hrvatske u Požegi.

Stihove iz istoimene zbirke pjesama govorili su članovi požeškog Ogranka Matice hrvatske i učenice Osnovne škole fra Kaje Adžića iz Pleternice, s voditeljicom Kluba znanja i zabave u sklopu školske knjižnice, knjižničarkom savjetnicom Ivanom Strapač.

Pjesnikinja je tijekom večeri pročitala stihove iz pojedinih svojih pjesama (Uđi, Preobražena, Melem. Kao izabela), a posebno je zahvalila Knjižnici i prof. Novaku na ustupljenom prostoru. Ujedno je najavila svoje dvije nove zbirke-ljubavne i domoljubne poezije. U predvorju Knjižnice sudionici pjesničke večeri mogli su pogledati malu izložbu slikarskih radova Irene Kalan te rukotvorine koje je izradio „Štrikeraj cafe Vallis Aurea“.

 

Tekst i foto: I. Tomić