Mjesec hrvatske knjige 2017... krećemo!

U Mjesecu hrvatske knjige ove godine pokrećemo dva nova pograma u našoj knjižnici, kako za one najmanje kod kojih tek treba usaditi ljubav prema knjizi, tako i za one velike ljubitelje čitanja i znanja.
Od 7. studenog krećemo s programom namijenim najmlađima, predškolskoj dobi, ali i prvašićima koji još uvijek izrazito vole bajke. U našu knjižnicu utorkom stiže Vila pričalica, koja će pričati priče i bajke, a nakon toga će djeca sudjelovati u kreativnim radionicama vezanim uz priču koju su čuli. Vilu pričalicu su već upoznali polaznici DV Tratinčica u svome posjetu knjižnici, a od sada će se s njom moći družiti svakog utorka, od 18 do 19 sati.
Od 9. studenog kreće program četvrtkom pod nazivom Knjižnica po mojoj mjeri, gdje će različite generacije, školarci, mladi i odrasli, moći pronaći jedan četvrtak u mjesecu za sebe. Tako je 9. 11. rezerviran za niže razrede osnovne škole koji će moći sudjelovati u radionici na temu enciklopedije, 16. 11. oni malo stariji učenici će sudjelovati u radionici o Vukovaru u dječjoj književnosti i vježbaonici interpretativnog čitanja, a na taj način obilježit ćemo i Dan sjećanja na Vukovar. Mladi će se ovaj mjesec moći uključiti u radionicu o fotografiranju 27.11., dok će za odrasle biti organizirano predavanje profesorice Mihaele Markovac na temu Hrvatski pogled na Turke.

Program će se nastavljati i tijekom sljedećih mjeseci te nas očekuju i kvizovi, dokumentarni filmovi, različite radionice te razgovori o pročitanim knjigama. Sva događanja najavljivat ćemo i putem društvnih mreža.

Nadamo se da ćemo ovim programim još malo više otvoriti svoja knjižnična vrata i za neke nove korisnike, ali i čitače, velike i male! Stoga, pridružite nam se, podijelite s nama svoje interese i želje kako bismo i po "vašoj mjeri" kreirali svoj program.

Renata Matičević,
Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica

 

        Knjizica_po_mojoj_mjeri                 Vila pricalica