Noć knjige u Pleternici: ti si moj omiljeni LIK!

I ove godine obilježit ćemo Svjetski dan knjige u našoj knjižnici. Svojim programom pridružujemo se knjižnicama u Hrvatskoj otvarajući svoja vrata i organizirajući aktivnosti u Noći knjige, 23. travnja.

Tema ovogodišnje Noći knjige donosi nam omiljene likove i junake iz književnosti i stripa te vas pozivamo da se uključite u  neki od programa koje smo pripremili.

Noć knjige počet ćemo jednom likovnom radionicom uz priču u kojoj se susreću svi naši omiljeni likovi iz bajki upravo ispred naše knjižnice, a radionica pod nazivom sLIKamo bajkosvijet namijenjena je predškolskoj djeci i učenicima nižih razreda te roditeljima. Likovna radionica u trajanju sat vremena za djecu održat će se u 17 sati.

Nakon radionice slijedi nam jedan ekipni kviz znanja LIKokviz za učenike viših razreda osnovne škole i srednjoškolce tematski vezan uz likove iz stripova i književnosti. U ekipi sudjeluju tri člana, a najbolje u znanju nagradit ćemo izlaskom na pizzu za cijelu ekipu! LIKokviz započinje u 18 sati.

Kviz znanja priredili smo i za odrasle, pod nazivom kvizam LIKa, koji počinje u 19 sati. Kviz je također ekipni, sudjeluju 3 člana u ekipi, a najbolji kvizaši osvajaju večeru, odnosno večere za dvoje.

Nakon što provjerimo naše znanje, opustit ćemo se uz predstavu Ljubav na prvi pogled u izvedbi Amaterskog kazališta Belišće u 20 sati.

Od 21 sat očekuje nas druženje uz glazbu, razgovor o omiljenim nam junacima te jedno kreativno natjecanje u sastavljanju lika, odnosno likova.

Pozivamo vas da pronađete nešto za sebe i u ovoj Noći knjige, 23. travnja, 2019. u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica od 17 sati!

Veselimo se susretu!

Noc_knjige2019