Prvi ovogodišnji Knjignik (piknik s knjigama) imao je novu lokaciju, a to je hipodrom u Pleternici

Program Knjignik – piknik s knjigama je manifestacija naše knjižnice, ali i program koji potiče kulturu čitanja, a financijski ga podupire Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, a organizira se i uz podršku Grada Pleternice i Turističke zajednice Grada Pleternice. 

Kao i svake godine bio je program za djecu i odrasle. Mladi su imali ''Kvizomaniju'', kviz iz književnosti u 16 sati. Djeca su u 17 sati pogledali predstavu ''Nemaš pojma, Grizlijane!'' u izvedbi Dječjeg kazališta ''Smješko''.

Predstava je nastala  na predlošku knjige “Nemaš pojma, Grizlijane!”, jednog od omiljenih lektirnih naslova, te je ujedno i jedan od najpopularnijih naslova poznate spisateljice A. Đokić-Pongrašić.

Predstava je mali mjuzikl za djecu, a govori o razmaženom i nespretnom medvjediću kojeg je cijeli život hranila njegova mama, pa sam ništa nije znao napraviti. Ipak, jednom kada je krenuo u svijet, malo po malo sve je naučio.

Ova priča metaforički prikazuje s kakvim se sve problemima susreće svaki od mališana pri polasku u školu, kada mora naučiti postati samostalniji i prihvatiti odgovornost, iako bi radije ostao kod kuće na brizi svojim roditeljima.. Tako je i medvjedić Grizlijan napokon došao u dob kada mama i tata ne mogu više sve raditi za njega.

U programu za odrasle u 18 sati nastupali su stand up komičari Igor Drljo i Goran Vinčić iz Zagreba. U svojim komičarskim karijerama nastupali su po cijeloj Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Austriji.